Granola arba kitap naminiai sausi pusryčiai buvo netikėtas atradimas man, kai jau pusė žmonijos žinojo apie šį stebuklą. Interneto platybėse pūpso galybė šio skanėsto receptų, o aš berods pasidariau vieną paprasčiausių, t. y. atsisakiau priedų, kurie mano nuomone visai nereikalingi. Ir jau teko keletą partijų padaryti pagal užsakymą. Vadinasi, receptas pasiteisino, o jis visai paprastas. Tad pristatau jį ir Jums! Beje, užbėgant įvykiams už akių, prisipažinsiu, man granola gardesnė su klevų sirupu. Gal todėl, kad niekada nebuvau medaus mėgėja… Ir dar – drąsiai galite maišyti klevų sirupą ir medų kartu, bus įdomus derinys.
Granola bus puikus jūsų pusryčių valgis, desertų pagardas. Mano draugės Kristinos vaikai valgo ją vieną, o man ji labai gardu su pienu, natūraliu jogurtu. O su kuo ji Jums skaniausia?! Pabandykite ir sužinosite.
Granola
- 300 g dribsnių pagal skonį (avižinių, 5 grūdų, ryžių)
- 125 ml medaus ar klevų sirupo
- kubelio sviesto
- įvairių sėklų (sezamo, saulėgrąžų, moliūgų ir t.t.)
- įvairių riešutų pagal skonį
- džiovintų vaisių pagal skonį
1/2 a.š. cinamono ar malto imbiero (jei mėgstate)
- Medų ar klevų sirupą pašildykite kartu su sviestu, kad sviestas jame ištirptų ir masė kiek suskystėtų. Masės nereikia užvirinti.
- Į pasirinktus dribsnius suberiate norimas sėklas, riešutus, cinamoną ar maltą imbierą. Ant jų pilate medaus/klevų sirupo masę ir viską gerai išmaišote, kad dirbsniai tolygiai pasidengtų medumi/klevų sirupu.
- Gautą masę paskleidžiate ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepate 160°C orkaitėje maždaug 30 min. Labai svarbu nepamiršti masę vis permaišyti, kad tolygiai apskrustų ir nesudegtų!!! Maišymo perodą reikėtų pradėti po 10-15 min. nuo pašovimo į orkaitę.
- Kai kepimo procesas baigiasi, leiskite dribsniams visiškai atvėsti ir tik tuomet įmaišykite norimų džiovintų vaisių.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!