Cukinijų tarta

2022 m. kovo 30 d.

Rimti patiekalai

Šios savaitės #produktoissukis skirtas cukinijai. Prisipažinsiu, cukinija – retas svečias mūsų virtuvėje, nes aš vienintelė ją valgau namuose. O sau vienai labai retai ką nors gaminuosi, dažniausiai, kai namuose lieku viena. Bet visada labai džiaugiuosi kiekvienu daržovių patiekalu.

Taigi cukinijos iššūkis suteikė progą išbandyti receptą iš mano mylimos knygos “Prancūziška virtuvė”, į kurį jau ilgokai žiūrėjau. Cukinijų tarta – šiandien mano pietūs. Gaminau iš pusės normos, kurios man vienai užteks dviems kartams. Mano kepimo indas 21 x 12 cm. Jei gaminsite didesniame inde, tuomet tešlos normą dvigubinkite, o viso kito – pagal nuožiūrą. Tiesa, originaliame recepte įdare dar yra paprikos, bet aš jų atsisakiau. Miltų dalį keičiau į pilno grūdo miltus.

Šis receptas puikus dar ir tuo, kad pagaminamas labai greitai. Kol kais orkaitė, užminkysite tešlą ir ja išklosite kepimo indą, o kol apkepinės tešla, pasiruošite įdarą. Dar pusvalandis ir pietūs ar vakarienė be mėsos bus paruošti.

Ar buvo gardu? Oooo taip, vienareikšmiškai TAIP!

PS. Skani ir šilta, ir šalta.

Cukinijų tarta

21 x 12 forma

Tešla
  • 70 g kvietinių miltų
  • 55 g pilno grūdo miltų
  • 1 arb. š. žolelių
  • žiupsnis druskos
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 60 ml vandens
Įdaras
  • 2 mažesni arba 1 didesnis svogūnas
  • 2 mažos arba 1 didesnė cukinija
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 120 g grietinėlės
  • 50 g gorgonzolos (arba kitokio) sūrio
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • žolelių

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, prieskonius. Supilkite aliejų ir vandenį.
  3. Užminkykite tešlą.
  4. Kepimo indą patepkite aliejumi.
  5. Tešlą iškočiokite pagal turimą kepimo indą ir įklokite tešlą.
  6. Dugną subadykite šakute ir kepkite orkaitėje 10 minučių.
  7. Kol tešla kepa, pasiruoškite įdarą.
  8. Supjaustykite svogūną griežinėliais ir pakepkinkite viename šaukšte aliejaus.
  9. Pakepintus svogūnus sudėkite ant paruoštos tešlos.
  10. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepkinkite kitame šaukšte aliejaus.
  11. Apkepintas cukinijas nuvarvinkite rėtyje (kad liktų kuo mažiau skysčio, kurį paprastai išskiria cukinijos).
  12. Cukinijas sudėkite ant svogūnų.
  13. Dubenyje išplakite kiaušinius su grietinėle ir prieskoniais. Sukite tarkuotą ar smulkiai pjaustytą sūrį.
  14. Mišinį supilkite ant paruoštų daržovių.
  15. Kepkite 30-40 min. iki, kol gražiai paskrus viršus.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.