Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir mėlynių šveicarišku morenginiu sviestiniu kremu

2015 m. vasario 2 d.

Saldu

Nežinau, kaip jums, bet jau gera savaitė užuodžiu… pavasarį 🙂 Ankstyvais rytais galima išgirsti paukštelių čiulbėjimą, dienos jau ilgėliau šviesesnės ir tas kvapas, pavasario kvapas – gaivus, pakylėjantis, keliantis gyvenimui 🙂

Taigi grįžtame prie keksiukų. Ne kartą bandytas, skanautas ir kitų girtas receptas 😉 Todėl visiškai nebuvo baisu išleisti receptą į viešumą. Tad labai jau laukdama ir ilgėdamasi pavasario, o dar labiau vasaros, siūlau išmėginti šiltus mėtų laikus primenančius mini torčiukus su citrinomis ir mėlynėmis. Receptas buvo sėkmingai išspausdintas ir paskutiniame Debesų žurnalo numeryje. Beje, tik jį ir galite matyti viešai iš visų 4 mano šiam numeriui iškeliavusių receptų, nes nuo šiol žurnalas mokamas. Neišsigąskite, kaina tikrai juokinga, o receptų rasite labai įvairių 😉

Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir mėlynių šveicarišku morenginiu sviestiniu kremu

12 vnt.

Keksiukai
  • 113 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 130 g cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 195 g miltų
  • 7 g kepimo miltelių
  • ¼ a. š. druskos
  • 20 ml citrinos sulčių
  • 40 ml pieno
  • ½ citrinos žievelės 
Citrininis kremas
  • 2 tryniai
  • 50 g cukraus
  • ½ citrinos žievelė
  • 35 ml citrinos sulčių
  • 35 g sviesto
  • žiupsnelis druskos 
Mėlynių šveicariškas morenginis sviestinis kremas
  • 2 baltymai
  • 110 g cukraus
  • apie 250 g sviesto
  • 100 g mėlynių

Keksiukai

  1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, sudėkite po 1 kiaušinį, gerai išmaišydami masę.
  2. Tuomet suberkite persijotą miltų mišinį (miltai, kepimo milteliai, druska), tarkuotą citrinos žievelę, supilkite pieną, citrinos sultis.
  3. Gautą tešlą padalinkite į keksiukų formeles. Užpildykite maždaug 2/3 kiekvieno keksiuko formos angos.
  4. Kepkite keksiukus 18-20 min. 180°C orkaitėje. Iškepusiems leiskite visiškai atvėsti.
Citrinų kremas
  1. Citrinos žievelę sumaišykite su cukrumi ir palikite 30 min.
  2. Į atsparų karščiui indą sumaišykite trynius, cukrų su citrinos žievele ir citrinų sultis.
  3. Indą įstatykite į vandens vonelę ir maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10 min., kol masė sutirštės.
  4. Nukelkite nuo ugnies, suberkite druską bei sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir viską gerai išsukite.
  5. Gautą kremą supilkite į stiklainiuką ir atvėsusį dėkite į šaldytuvą nakčiai. 
Mėlynių šveicariškas morenginis sviestinis kremas
  1. Mėlynes sutrinkite trintuvu ir pertrinkite per sietelį.
  2. Baltymus ir cukrų maišant kaitinkite virš verdančio vandens iki 71 laipsnio.
  3. Tuomet supilkite į kombainą ar plakikliu plakite, iki kol masė pravės ir išsiplaks iki standžių putų.
  4. Dėkite nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą po vieną gabalėlį ir plakite toliau. Jei masė per skysta, padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui ir vėl plakite.
  5. Supilkite mėlynių tyrę į šveicarišką morenginį sviestinį kremą ir plakite, kol masės susijungs. 
Surinkimas

Keksiukuose išpjaukite skylutes, pripildykite jas citrinų kremu ir papuoškite mėlynių šveicarišku morenginiu sviestiniu kremu.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.