Cannelloni su vištiena

2017 m. spalio 7 d.

Rimti patiekalai Be kiaušinio

Mamos man pritars, kad pamaitinti vaikus kartais užduotis ne iš lengviausių. Bent jau mano virtuvėje nuolatinis zyzimas: vienas nori to, kitas ano, vienas valgo tą, kitas aną, o kur dar klausimai “kas čia?”, “iš ko tai padaryta?”, “mėsa malta?” Tenka išvardinti iki smulkiausių ingridientų ir, neduok Dieve, nors vienas nepatenka į sąrašą, lauk braukiamas visas patiekalas. Patikėkite, kantrybės kartais reikia ir netgi labai daug.


Vakar visai netikėtai prisiminiau gerą seną receptą – įdarytus cannelloni. Mano vaikai mėgsta makaronus. Dažnas vaikas juos mėgsta. Tad vaikštinėdama po maisto prekių parduotuvę ir atsitiktinai pamačiusi dėžutę cannelloni, nusprendžiau, kad vakarienei bus cannelloni su vištiena grietinėlės-garstyčių padaže.

Patiekalas paprastas, gan greit paruošiamas, prie jo nereikia daug terliotis ir tikrai gardus. Kaip aš sakau, makaronai kitaip. Mano šeimyna jį įvertino netgi labai puikiai – visi kirto, net ausys lapsėjo, nors turiu pripažinti, kad vyresnėlis gavęs porciją, dar spėjo pasitikslinti, kas čia ir iš ko tai padaryta, o pavalgęs dar ir pastabą davė, kad niekad nedarau lazanijos 🙂 O kad jis žinotų, o tiksliau prisimintų, kiek aš kartų ją dariau ir kiek kartų buvo maža nosytė suraukta. Na, bet pažadėjau, kad artimiausiu metu bus, o pažadus reikia vykdyti.

Tiesa, garnyrui prie cannelloni galite patiekti lengvas žalumynų salotas, raugintą agurkėlį ar tiesiog pjaustytą pomidorą.

PS. ir taip taip, fotografės iš manęs nebus, nors laaaaabai stengiuos 🙂
PPS. tik nesumaišykite cannelloni su cannolli, kaip man nutiko rašant šį receptą – ach, ta italų kalba 🙂

Cannelloni su vištiena

  • 12 vnt. cannelloni makaronų
  • 500 g vištienos
  • 300 ml grietinėlės
  • 2 arb. š. garstyčių
  • 50 g sviesto
  • 1/2 arb. š. maltos raudonosios paprikos
  • juodųjų pipirų
  • druskos
  • 150 g tarkuoto sūrio

  1. Vištieną susmulkinkite (man patinka vartoti ne maltą, o smulkiai sukapotą). Suberkite maltą raudonąją papriką, įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį ir palikite šiek tiek susistovėti.
  2. Nedideliame prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite grietinėlę, į dėkite garstyčių, viską išmaišykite, kad garstyčios ištirptų. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių.
  4. Prikimškite cannelloni vištiena (cannelloni apvirti nereikia). Sudėkite į skardelę ir apliekite paruoštu padažu.
  5. Kepkite apie 30 min., tuomet ištraukite skardelę iš orkaitės, apibarstykite cannelloni tarkuotu sūriu ir pašaukite atgal 7-10 min.
Skanaus iki mėnulio ir atgal! 
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.