Mamos man pritars, kad pamaitinti vaikus kartais užduotis ne iš lengviausių. Bent jau mano virtuvėje nuolatinis zyzimas: vienas nori to, kitas ano, vienas valgo tą, kitas aną, o kur dar klausimai “kas čia?”, “iš ko tai padaryta?”, “mėsa malta?” Tenka išvardinti iki smulkiausių ingridientų ir, neduok Dieve, nors vienas nepatenka į sąrašą, lauk braukiamas visas patiekalas. Patikėkite, kantrybės kartais reikia ir netgi labai daug.
Vakar visai netikėtai prisiminiau gerą seną receptą – įdarytus cannelloni. Mano vaikai mėgsta makaronus. Dažnas vaikas juos mėgsta. Tad vaikštinėdama po maisto prekių parduotuvę ir atsitiktinai pamačiusi dėžutę cannelloni, nusprendžiau, kad vakarienei bus cannelloni su vištiena grietinėlės-garstyčių padaže.
Patiekalas paprastas, gan greit paruošiamas, prie jo nereikia daug terliotis ir tikrai gardus. Kaip aš sakau, makaronai kitaip. Mano šeimyna jį įvertino netgi labai puikiai – visi kirto, net ausys lapsėjo, nors turiu pripažinti, kad vyresnėlis gavęs porciją, dar spėjo pasitikslinti, kas čia ir iš ko tai padaryta, o pavalgęs dar ir pastabą davė, kad niekad nedarau lazanijos 🙂 O kad jis žinotų, o tiksliau prisimintų, kiek aš kartų ją dariau ir kiek kartų buvo maža nosytė suraukta. Na, bet pažadėjau, kad artimiausiu metu bus, o pažadus reikia vykdyti.
Tiesa, garnyrui prie cannelloni galite patiekti lengvas žalumynų salotas, raugintą agurkėlį ar tiesiog pjaustytą pomidorą.
PS. ir taip taip, fotografės iš manęs nebus, nors laaaaabai stengiuos 🙂
PPS. tik nesumaišykite cannelloni su cannolli, kaip man nutiko rašant šį receptą – ach, ta italų kalba 🙂
Cannelloni su vištiena
- 12 vnt. cannelloni makaronų
- 500 g vištienos
- 300 ml grietinėlės
- 2 arb. š. garstyčių
- 50 g sviesto
- 1/2 arb. š. maltos raudonosios paprikos
- juodųjų pipirų
- druskos
- 150 g tarkuoto sūrio
-
Vištieną susmulkinkite (man patinka vartoti ne maltą, o smulkiai sukapotą). Suberkite maltą raudonąją papriką, įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį ir palikite šiek tiek susistovėti.
-
Nedideliame prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite grietinėlę, į dėkite garstyčių, viską išmaišykite, kad garstyčios ištirptų. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių.
-
Prikimškite cannelloni vištiena (cannelloni apvirti nereikia). Sudėkite į skardelę ir apliekite paruoštu padažu.
-
Kepkite apie 30 min., tuomet ištraukite skardelę iš orkaitės, apibarstykite cannelloni tarkuotu sūriu ir pašaukite atgal 7-10 min.