Burnoje tirpstantys Raffaello keksiukai

2013 m. gruodžio 28 d.

Saldu

Pagaliau pagaliau pagaliau!!! Nuo to laiko, kai kepiau interneto platybėse išgirtąjį Raffaello tortą, kurį tuomet pavadinau tiesiog kokosiniu tortu, nes man visai nepriminė Raffaello, vis audžiau mintį apie Raffaellinius cupcake’us. Na va, ir vėl susidūriau su tuo anglišku žodžiu cupcake… Nu neapsiverčia liežuvis vadinti keksiuku, nes tai nėra keksiukas. Įdomu, kaip mūsų išmanioji lietuvių kalbos komisija nutartų juos vadinti? Aš nuo šiandien juos vadinsiu mini torčiukais 🙂

Taigi, išbandyti pasitaikė gera proga, nes vyresnėlis išvažiuoja keliom dienom su močiute pailsėti nuo tėvų. Tad mini torčiukai kelionėje tikrai pravers!

Originalųjį Raffaello torto kremo receptą pakeičiau. Ir… manasis man labiau primena Raffaello 🙂 Ir tikrai ne todėl, kad aš jį sugalvojau… Vyresnėliui mini torčiukai labai patiko, valgė išsišiepęs iki ausų… Tad atradusi man patinkantį Raffaello kremo skonį, manau, kad kepsiu ir patį tortą dar kartą.


Biskvito sudėtinės dalys išliko tokios pat, tik reikalingas proporcijas “nusirašiau” nuo mielosios Valerijos iš Cukerkos – ėmiau siūlomas 1,2 kg tortui 😉 Gavosi 12 nemažų mini torčiukų ruošinių.

O kad jau prisigyriau atradimu, tai privalau pasidalinti juo ir su Jumis 😉

Raffaello keksiukai

12 vnt.

Keksiukai
  • 3 kiaušiniai
  • 110 g cukraus
  • 39 g aliejaus
  • 140 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
Kremas
  • 225 g maskarponės kremo
  • 100 g kondensuoto pieno
  • 100 kokosų drožlių
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • pora lašų vanilės esencijos arba 1/2 a. š. vanilės cukraus
Pabarstymui
  • pora v. š. kokoso drožlių
  • pabarstukų 

Keksiukai

  1. Kiaušinius ir cukrų plakti, kol masė padidės apie 5 kartus (apie 7-10 min.).
  2. Toliau plakant po truputį, plona srovele supilti aliejų.
  3. Į išplaktą masę persijoti miltus kartu su kepimo milteliais.
  4. Iš apačios į viršų išmaišyti tešlą tik tiek, kad miltai susijungtų su kiaušinių mase.
  5. Keksiukų formą išklokite popierinėmis keksiukų formelėmis ir padalykite tešlą į visas formeles. Kepti reikia iškart paruošus tešlą.
  6. Orkaitės temperatūra 175°-180° C.
  7. Kepti apie 20 min. Ar iškepę, patikrinsite įprastu būdu – sauso pagaliuko metodu.
  8. Leiskite keksiukams visiškai atvėsti.
Kremas
  1. Maskarponės sūrį išsukite su kondensuotu pienu.
  2. Suberkite kokosų drožles ir viską išmaišykite.
  3. Grietinėlę kartu su vanilės esencija išplakite iki standžių putų.
  4. Išplaktą grietinėlę sudėkite į maskarponės masę ir viską išmaišykite.
Surinkimas
  1. Sukrėskite kremą į konditerinį maišelį su didesnės žvaigždutės antgaliu.
  2. Keksiukų viduryje padaryti skylutes ir užpildykite kremu iki viršaus. Tuomet ant viršaus suformuokite kremo kepurėlę, pabarstykite kokosų drožlėmis ir pabarstukais.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.