Dievinu vasarą!!! Nors visi metų laikai savaip žavūs, tačiau vasaros neįmanoma sulyginti nė su vienu iš jų. Vasara turi ypatingą skonį, kvapą ir nuotaiką. Nėra nuostabesnio metų laiko, kai aplinkui tiek šviežių daržovių, uogų, vaisių, žolelių…
Mano virtuvėje vasara įsisuka visu greičiu. Ypač, kai dabar jau apstu braškių. Šių metų hitas – braškės salotose, užkandėlėse ir net karštuose patiekaluose. Kai už lango karštis, norisi kažko greitai pagaminamo, lengvo, spalvingo, bet tuo pačiu ir itin gardaus. Visi šie kriterijai tiesiogiai veda į Ispaniją ir Italiją, todėl šiandien dalinuosi burnoje tirpstančių brusketų su mocarela, pomidorais ir braškėmis receptu. Tiesa, tikslaus recepto čia nėra, nes jo ir nereikia, mat jos paruošiamos per kelias akimirkas.
Brusketų pagrindui galite naudoti bet kokią mėgiamą duonelę. Žinoma, jei jau norime lygiuotis į Italiją, idealu būtų naudoti ciabattą ar bent jau į ją panašią duoną. Taip pat ir mocarela turėtų būti geriausios kokybės. Minske, deja, dar neteko rasti mozzarella di Buffala, tad gaminau su geriausia, ką galėjau rasti. Apie alyvuogių aliejų daug nerašysiu, nes visi tikrai žinote, kad jis taip pat turi būti kokybiškas. Tik tada visi brusketos ingredientai suskambės taip, kad bus gardu iki mėnulio ir atgal. Na, o kai braškių sezonas pasibaigs, imkite ir pakeiskite jas vyšniomis ar trešnėmis 😉
Brusketa su mocarela, pomidorais ir braškėmis
- Ciabatta
- Gražgarstės
- Vyšniniai pomidorai
- Braškės
- Mozarella sūris
- Alyvuogių aliejus
- Modenos balzaminio acto kremas
-
Ciabattą supjaustyti riekelėmis ir paskrudinti 200°C laipsnių orkaitėje 5 minutes.
-
Gražgarstes, pomidorus ir braškes nuplaukite ir nusausinkite.
-
Pomidorus, braškes ir mozzarella sūrį supjaustykite.
-
Ant duonos riekelių dėkite kelias gražgarstes, išdėliokite sūrį, pomidorus ir braškes.
-
Brusketas pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir Modenos balzaminio acto kremu.