Kai ateina vasara, ledai tampa vienu didžiausiu malonumu karštomis dienomis. Kad vaikai jų neatsisakys tai – faktas, tačiau ir dažnas suaugęs apsidžiaugs gavęs porciją gardžių ledų. O jei dar jie pagaminti namuose!
Kadangi birželis – braškių metas, pats pačiausias laikas gaminti braškių ledus, o kad būtų įdomiau suporuokime juos su ananasu. Tokius ledus jau ne pirmus metus gaminame su vaikais #DuMėnuliaistovykla ir vaikai sako, kad jie vieni gardžiausių. O įdomiausia, kad jų gamyba yra itin paprasta. Tiesa, svarbu, kad ananasas būtų sunokęs, nes jei gaminsite iš pusžalio, ledų skonis nukentės. Ir dar… jie tokie ‘teisingi’, be visų “BE”, tad tiks ir kenčiantiems nuo alergijų ar kitokių maisto netoleravimų (na, gal tik braškės gali pakišti koją kai kuriems, bet jas irgi galima keisti).
Braškių-ananasų ledai
- 500 g braškių
- 3-4 val. š. medaus
- 1/2 ananaso
- Braškes nuplaukite, nusausinkite ir sutrinkite kartu su medumi.
- Atskirai sutrinkinti smulkintą ananasą.
- Supilkite į ledų formeles abi tyres jas tarpusavyje pamaišant ir dėkite į šaldiklį visiškam užšalimui. Ledų sušalimo laikas priklausys nuo jūsų šaldiklio galingumo.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!