Baltosios meilės pyragas

2013 m. spalio 8 d.

Saldu

Jau senokai norėjau pasidalinti mano seniausiu receptu, tik turimos foto buvo tokios nekokios, kad teko laukti rudens, nes šis receptas – Baltosios meilės pyragas – man siejasi su rudeniu 🙂

Iš kur mano receptų knygelėje atsirado Baltosios meilės pyragas, jau nepamenu. Jis bene buvo pirmasis kepinys, kurį kepiau niekieno nepadedama, ir, jei gerai pamenu, tai nutiko dar mokyklos laikais. Gal ne veltui ir pavadinimas šio pyrago toks skambus, nes mokykla daugeliui siejasi su pirmąja meile, tokia tyra, nesumeluota, amžina….

Kartą jį kepiau dovanų mūsų draugams Lianai ir Maksui kaip jaunavedžiams. Tą vakarą pyragą ragavę svečiai sutartinai kartojo, kad pyragas laaaaabai skanus, o nuo stalo dingo ypatingai greitai… Tiesiog pats geriausias įvertinimas šeimininkei 🙂

Ir namie dažnai, ypač rudens ir žiemos vakarais, jį kepu, nes jis paprastas, bet kartu tobulas šaltojo metų laiko desertas. O koks kvapas kutena nosį, kol kepa pyragas – įsitikinsite tik pabandę 😉 Jis puikiai tinka ir tiems, kurie neturi kantrybės ir didelių įgūdžių virtuvėje. Receptas patikrintas laiko, uoslės ir liežuvio :), tad primygtinai rekomenduoju!!! 🙂

Gardus tiek tik ką iškepęs, tiek ir kitą dieną.

Baltosios meilės pyragas

  • 4 kiaušiniai
  • 200 g sviesto
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 v. š. grietinės
  • 1 a. š. vanilės cukraus
  • 1 a. š. malto cinamono
  • 4-5 obuoliai (galima dėti kriaušes arba pamaišyti su obuoliais)
  • 2 bananai

  1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, įdėkite grietinę, 4 trynius ir viską gerai išmaišykite.
  2. Neišsigąskite, tešla bus kiek tirštoka, tačiau vėliau ją „atskies“ plakti baltymai ir vaisiai.
  3. Sudėkite nuluptus ir supjaustytus vaisius, prieskonius ir viską išmaišykite.
  4. Atskirai išplakite baltymus ir suverskite į tešlą.
  5. Viską atsargiai išmaišykite iš apačios į viršų.
  6. Gautą tešlą suverskite į kepimo formą ir pašaukite į 175°C orkaitę 30-40 min., kol pyragas gražiai apskrus. Jei pyragas pradėtų per daug ruduoti, o vidus dar būtų neiškepęs, uždenkite jį folija. Ar iškepė, patikrinsite įprastu metodu – sausu mediniu pagaliuku.
  7. Iškepusį pyragą palikite kelioms minutėms pravėsti, supjaustykite gabalėliais ir tiekite su plakta grietinėle ar ledais.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.