Lašiša baltajame padaže

2019 m. kovo 20 d.

Rimti patiekalai Be kiaušinio

Toliau tęsiu prancūziškos virtuvės atradimus ir šį kartą namuose garuoja lašiša baltajame padaže.

Kaip visada patiekalas paruošiamas gan greitai, nereikalauja ypatingų žinių ar gebėjimų, o gardus iki mėnulio ir atgal 🙂 Ir nors namuose žuvį valgo tik 2 iš 4 asmenų, kartais “pasiaukoju” ir gaminu sau tai, ko pati noriu, o ne ko reikalauja namų princas ir princesė.

Galiu patikinti, kad nustebsite kaip iš kelių ingredientų galima greitai pasigaminti nerealiai skanius pietus ar vakarienę namuose. Mano vyras valgydamas vis prašė daugiau padažo. O jis tikrai nuostabus!

Lašiša baltajame padaže

  • 0,5 kg lašišos filė
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 20 g sviesto
Padažui
  • 1 didelės arba 2 nedidelių morkų
  • 1 didelio poro
  • 300 ml sultinio
  • druskos
  • 30 g sviesto
  • 1 v. š. miltų
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 2 v. š. garstyčių
  • saujelės kapotų petražolių

  1. Lašišos filė supjaustykite 2×2 cm gabalėliais, pasūdykite, pabarstykite juodaisiais pipirais ir palikite pastovėti.
  2. Tuo tarpu nuskuskite morką, nuplaukite porą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  3. Užvirkite sultinį, sudėkite į jį daržoves ir virkite, kol daržovės suminkštės (apie 10-15 min.).
  4. Sultinį nukoškite ir atidėkite. Jo prireiks padažo gamybai.
  5. Jei mėgstate daržoves, sudėkite jas į kepimo indą, kuriame kepsite lašišą orkaitėje.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180° laipsnių.
  7. Lašišai skirtą sviestą ištirpinkite keptuvėje ir lengvai apkepkite lašišos gabalėlius. Visiškai iškepti nereikia. Apkeptą lašišą sudėkite į skardą ant daržovių.
  8. Nedideliame puode ištirpinkite padažui skirtą sviestą, suberkite miltus ir viską gerai išsukite. Šiek tiek pakaitinkite ir tuomet maišant supilkite daržovių sultinį. Kaitinkite iki padažas sutirštės.
  9. Tuomet nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę ir įmaišykite garstyčias. Jei reikia, pagardinkite druska.
  10. Gautą padažą supilkite ant lašišos, viršų pabarstykite kapotomis petražolėmis ir skardą pašaukite į orkaitę 10-12 min., kol padažas pradės burbuliuoti.
  11. Patiekite su ryžiais arba su skrudintos duonos rieke.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.