Українськi сирники/ Ukrainietiški varškėčiai

2022 m. kovo 7 d.

Pusryčiai
Grįžau į ten, nuo kur prasidėjo Dviejų Mėnulių kelias. Tiesa, jis visada vingiavo šalia ir niekada neapleidau savo maisto tinklaraščio. Praėjusią savaitę prisijungiau prie Lietuvos maisto tinklaraštininkų, kiekvieną savaitę metančių sau #produktoissukis Kol kas visi receptai skiriami Ukrainos virtuvei, kaip Ukrainos palaikymo akcija.
Šiandien gaminau ukrainietiškus varškėčius/ українськi сирники. Kai prieš dešimtmetį gan dažnai teko skraidyti į Kišiniovą per Kijevą, Kijevo orouoste būtinai eidavome suvalgyti #ykraïнськicирники . Tiesiog tai buvo #mustdo sąraše. Todėl ir šįkart pasirinkau gaminti juos.
Kuo ukrainietiški varškėčiai išsiskiria? Svarbiausia, gera varškė, kuo mažiau miltų ir suformuoti storus varškėtukus. Gardūs tiek su grietine, tiek su graikišku jogurtu ar namine uogiene.

Ukrainietiški varškėčiai

  • 300 g sausesnės varškės
  • 1 kiaušinis
  • 10 g cukraus su vanile
  • 2 arb. š. rudo cukraus
  • 2 valg. š. miltų + miltų apvoliojimui
  • žiupsnis druskos
  • kokosų aliejaus kepimui (tinka ir kitoks)
  1. Varškę ištrinkite su rudu cukrumu ir cukrumi su vanile ir druska.
  2. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite
  3. Suberkite miltus, išmaišykite.
  4. Suformuokite storus varškėtukus ir gerai apvoliokite miltuose.
  5. Kepkite įkaitintoje keptuvėje po 2-3 min. iš abiejų pusių.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.