WINE STOREY komanda, nuotrauka organizatorių |
Man tai buvo vienas didžiausių įvykių šiais metais. Be abejo, buvo daug jaudulio, abejonių, tačiau tuo pačiu tikėjome, kad turime, ką parodyti, ir nesame prastesni už profesionalus. Kita vertus, gerai pažymėjo organizatoriai – Someljė mokyklos asociacija – nesame jau tokie mėgėjai, kaip dėjomės. Komandoje darbavosi Lietuvos someljė asociacijos narys-korespondentas Julijus Glebovas, o pasakišką desertą, kurio išvaizda tikrai sužavėjo ne vieną komisijos narį (pati tai girdėjau tiekdama desertus), kūrė puikios konditerės Valerija Perova ir Jurgita Ostrovskienė iš Baker Street. Taigi, pristatau ir jums mūsų derinį – desertas “Blueberry” ir Bodega Cheste Agraria La Cartuja Viacoeli Mistela Moscatel Valencia DO.
WINE STOREY komandos derinys, nuotrauka organizatorių |
Didžiausią mįslę turėjo užminti deserto pavadinimas, mat jame mėlynių nė kvapo, o tik šokoladas, mandarinas, karamelė ir lazdyno riešutai. Tad kodėl “Blueberry”? Neįtikėtina, bet mūsų parinktas vynas sugebėjo taip susijungti su desertu, kad poskonyje buvo juntamos mėlynės. O vynas – kvapnus ir ….mmm… tikrai neturėsite gėdos tokį tiekdami desertų stalui 😉
Derinio pristatymas komisijai, nuotrauka organizatorių |
Ir nors laurų konkurse nenuskynėme, tai buvo puiki patirtis ir postūmis nenuleisti rankų. Noriu tikėti, kad kitais metais dalyvavimo neaplenksiu ir galbūt sudalyvausiu jame jau kitaip 🙂 Ir… tik dar kartą sau patvirtinau – svarbu norėti, tikėti ir to siekti.
Dabar lieku jums “skolinga” dar vienos savo šiųmetės svajonės atskleidimą. Bet neskubinkim įvykių ir dar šiek tiek luktelėkime. Kai tik žvirblis bus rankoje, jūs pirmieji būsite informuoti 😉