Vištų peteliai su česnakinėm bulvytėm ir vyšniniais pomidorais

2013 m. rugpjūčio 13 d.

Rimti patiekalai

“Pagarba maistui!”- nuskamba iš mano lietuviškojo guru Deivydo Praspaliausko lūpų. Tikrai taip, pagarba būtina, kaip jis pats sako, nuo produkto gavimo iki jo pateikimo į stalą. Tą pagarbą jaučiu ir aš, todėl visada galvoju, kaip tikslingai panaudoti vieno ar kito produkto atliekamas dalis.

Visada malonu sugrįžti į jo restoraną. Nors ne kiekvienam tūlam lietuviai turbūt suprantama jo koncepcija, tačiau man geriau mažiau, bet įdomiau, konceptualiau, gražiau. Ir namie stengiamės pasitiekti maistą taip, kad visų pirma, akys “pavalgytų”, o tik po to skrandis. Na tiesa, ne visada tam yra laiko…

Taigi vakar pietums gaminau vištų petelius su česnakinėm bulvytėm ir mano pačios užaugintais vyšniniais pomidoriukais. Vištų petelius atradau prieš pora mėnesių, ir tąkart juos kepėme ant laužo. Visgi, pasirodo, jų gauti galima ne kiekvienoje parduotuvėje, tad tenka paieškoti. Jie gali būti patiekiami kaip užkandis ir kaip antrasis patiekalas, ir labai patinka mažiesiems, nes patogu paimti į rankytę.

Kadangi namie buvau viena su vaikais, tad laužo nekūriau, o paprasčiausiai iškepiau orkaitėje. O prie vištų petelių patiekiau česnakines bulvytes bei ką tik nuskintus vyšninius pomidoriukus, apšlakstytus ypač tyru DeCarlo alyvuogių aliejumi.

Vyresnėlis pamatęs tokią lėkštę net nušvitęs sušuko “mama, labai gražu” ir turbūt buvo bene vienas iš nedaugelio atvejų, kai valgyti raginti nereikėjo. O kas gi mamai galėtų būti geriau, kaip valgantis ir nebambantis vaikas 🙂

Vištų peteliai su česnakinėm bulvytėm ir vyšniniais pomidorais

  • vištų petelių 0,5 kg
  • 2 a. š. maltų raudonųjų paprikų
  • druskos
  • žolelių
  • 1-2 v. š. majonezo
  • 3-4 bulvės
  • 3-4 skiltelės česnako
  • keletas vyšninių pomidorų
  • ypač tyras de Carlo alyvuogių aliejus

  1. Vištų petelius nuplaukite, nuvarvinkite ir sudėkite į dubenį.
  2. Berkite druskos pagal skonį, žolelių, maltą raudonąją papriką ir gerai įtrinkite petelius.
  3. Įkrėskite majonezo ir viską vėl gerai permaišykite.
  4. Palikite per naktį pasimarinuoti (jei tiek laiko neturite, būtų gerai palaikyti bent pora valandų).
  5. Bulves gerai nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais.
  6. Česnako skiltelių nelupkite, tik išlukštenkite iš galvos.
  7. Galite kepti vištų petelius ir bulves kartu arba atskirose skardose: į vieną pašlakstytą aliejumi dėkite petelius, į kitą  – bulves, kurias pabarstykite druską, šalia sumeskite česnako skilteles ir viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Galite dėti viską į vieną skardą.
  8. Bulvių skardelę (jei kepsite kartu su peteliais, tuomet ir bendrą) apdenkite folija ir viską pašaukite į 195°C laipsnių orkaitė maždaug 30-40 min. Į pabaigą foliją reiktų nuimti, kad viskas gražiai apskrustų.
  9. Jei peteliai kepa atskiroje skardoje, į pabaigą juos reikėtų apversti.
  10. Iškepusius petelius dėkite į lėkštę, šalia rikiuokite bulves ir papuoškite per pusę perpjautais vyšniniais pomidoriukais, apšlakstytais de Carlo alyvuogių aliejumi.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.