Trisluoksnis obuolių pyragas

2016 m. lapkričio 20 d.

Saldu

Viena storiausių knygų mano virtuvėje yra Divine chocolate, kurią prieš pora metų padovanojo mano mylima draugė Olga.


Nors nesu didelė šokolado gerbėja, tačiau tam tikri jo kiekiai ir tekstūros gali būti priimtini ir man. Tad karts nuo karto pavartau šios knygos lapus ir turiu pripažinti, receptai tokie, kad masina raitotis rankoves ir keliauti prie puodų.


Kadangi ruduo neapseina be obuolių, vienu metu namuose jų tiek užderėjo, kad reikėjo greitai imtis ypatingų priemonių ir bandyti juos “sunaikinti” įvairiais būdais. Čia ir pravertė minėta knyga – kepiau trisluoksnį obuolių pyragą su šokoladu. Net nebūčiau pagalvojusi, kad jis bus toks gardus! Tiesą pasakius, pranoko visus mano lūkesčius. Tad net, jei dievinate savo įprastą obuolių pyrago versiją, kviečiu išbandyti ir šią.

Tiesa, pyragą kepiau 24 cm skersmens skardoje, tačiau kitą kartą, matyt, naudočiau 26 cm skardą, nes tikrai pukšėjo kalbėjo gan intensyviai ir buvo momentų, kai galvojau, kad mano gražuolis obuolinis ims ir iššoks 🙂

Trisluoksnis obuolių pyragas

24 cm
Tešla
  • 250 g kambario temperatūros sviesto
  • 50 g rudo cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 250 g miltų
  • 5 g kepimo miltelių
  • 4 valg. š. kavos (užplikytos)
  • 120 g migdolų skiltelių
  • 60 g juodo šokolado
Įdaras
  • 700 g obuolių
  • 30 g cukraus
  • 10 g sviesto
  • 1 apelsinas
Trupiniai
  • 150 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 60 g migdolų miltų
  • 125 g sviesto

Tešla

1. Sviestą išsukti su cukrumi iki kreminės konsistencijos. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išsukti.
2. Susijoti miltus ir kepimo miltelius, supilti užplikytą kavą (be tirščių) ir viską išmaišyti.
3. Į tešlą suberti migdolų skilteles ir jas įmaišyti.
4. Paskirstyti tešlą skardoje. Viršų pabarstyti smulkinti šokoladu.

Įdaras

1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Suberkite į puodą.
2. Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis tiesiai anT obuolių. Suberkite cukrų, sudėkite sviestą ir viską kaitinkite ant silpnos ugnies apie 8-10 min, laiks nuo laiko pamaišant.
3. Atvėsinkite. Atvėsusius obuolius paskirstykite ant tešlos.

Trupiniai

1. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir rankomis ištrinkite sviestą su sausais produktais.
2. Gautą smėlinę masę suberskite ant obuolių.
3. Pyragą pašaukite į 170°C laipsnių orkaitę ir kepkite apie 1 val.
4. Pyragui leisti visiškai atvėsti ir tik tuomet išimti iš formos.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.