Tartas su vyšniomis ir balto šokolado-maskarponės sūrio šantiji

2018 m. gegužės 5 d.

Saldu

Šiuo receptu pasidalinti buvau paprašyta savo sekėjų socialiniame tinkle Facebook. Ant mūsų stalo tartas su vyšniomis atsirado visai netikėtai, greitai ir paprastai. Tuo pačiu buvau visiškai tikra, kad bus laaaabai gardus, nes visos sudėtinės dalys dera idealiai. Taip ir buvo 😉

Tiesa, gaminant šį tartą reikės šiek tiek kantrybės, nes kremą reikia pagaminti iš vakaro. Vyšnias taip pat galite pasiruošti iš vakaro, tad kitą dieną beliks tik greitai iškepti tarto pagrindą, jį atvėsinti, o visa kita jau bus po ranka. Beje, manau, kad vyšnias galima pakeisti ir avietėmis. Bus tikrai ne mažiau gardu 😉

Tartas su vyšniomis ir balto šokolado-maskarponės sūrio šantiji

Tarto pagrindas
  • 220 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 45 g migdolų miltų
  • 20 g cukraus
  • 2 g druskos
  • 10 g kiaušinio trynio
  • 40 g vandens
Vyšnių įdaras
  • 500 g šviežių ar šaldytų be kauliukų vyšnių
  • 50 g cukraus
  • 20 g kukurūzų krakmolo
Baltojo šokolado-maskarponės sūrio šantiji
  • 100 g balto šokolado
  • 200 g riebios grietinėlės
  • 100 g maskarponės sūrio

Tarto pagrindas

  1. Miltus, migdolų miltus, cukrų ir druską suberkite į dubenį ir išmaišykite.

  2. Į paruoštą mišinį supjaustykite kubeliais šaltą sviestą ir ištrinkite rankomis su sausais produktais.

  3. Į gautą trupininę masę supilkite vandenį ir kiaušinio trynį. Užminkykite vienalytę tešlą, iškočiokite tarto formos dydžio apskritimą, įklokite į formą, nupjaukite kraštų likučius ir padėkite šaltai bent pusvalandžiui. Prieš dedant į orkaitę subadykite tarto apačią šakute.

  4. Kepkite 180°C laipsnių į kaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.

  5. Iškepusį tarto pagrindą visiškai atvėsinkite.

Vyšnių įdaras
  1. Vyšnias ir cukrų suberkite į puodą ir kaitinkite iki užvirimo. Įmaišykite kukurūzų krakmolą ir dar pakaitinkite iki masė kiek sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.

  2. Atvėsusiomis vyšniomis užpildykite tarto pagrindą.

Balto šokolado-maskarponės sūrio šantiji
  1. Pakaitintą iki užvirimo grietinėlę supilkite ant balto šokolado ir išsukite iki vientisos masės, kol šokoladas ištirps. Uždenkite maistine plėvele ir pastatykite į šaldytuvą per naktį.

  2. Ryte supilkite balto šokolado masę į plakimui skirtą indą, įdėkite maskarponės sūrį ir išplakite iki standžios purios masės.

  3. Kremą ant vyšnių formuokite pagal pageidavimą.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.