Ragaudami šį pomidorų padažą nejausite sąžinės graužaties, kuri gali apimti mėgaujantis pirktiniu. Kadangi žiema, gaminau iš pomidorų savose sultyse, bet jei būtų vasara, gaminčiau iš šviežių pomidorų ir šiek tiek kistų receptūra. Tiesa, gaminant iš šviežių pomidorų, tektų pomidorus pirmiausia blanširuoti, pašalinti odeles ir susmulkinti. Visa kita eiga, kaip aprašyta recepte žemiau. Tiesa, pomidorai savose sultyse turėtų būti be odelių (arba teks jas nuimti) ir be prieskonių.
Paprastai šį padažą naudoju picos pagrindui aptepti, bet puikiai tiks su makaronais ar mėsa. Receptas itin paprastas, o gamyba nesudėtinga, tereikia, kol padažas verda, karts nuo karto pamaišyti, kad neprisviltų. Ir jei norisi labiau homogeniškos tekstūros, išvirus galima sublenderiuoti. Man labiau patinka struktūriškas padažas, su jaučiamais pomidorų gabalėliais.
—
Homemade tomato sauce is rich in flavor and thousand times better than from the shop one. As the winter is now, I made it from canned pealed tomato, however I would made it from fresh ripe tomatoes in summertime. Maybe the recipe would differ slightly, but the main things would remain the same. The canned pealed tomatoes should be without any spices.
I use this sauce for pizza, but it should go well with pasta or meat too. The recipe is very simple and you cook it with little efforts. The main thing you should not forget is stirring it occasionally while cooking. If you prefer more homogenous structure, use blender when the sauce is cooked. I prefer more structured sauce with little pieces of tomatoes in it.
Naminis pomidorų padažas / Homemade tomato sauce
0,5 l
- 800 g konservuotų pomidorų savose sultyse / canned pealed tomato
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus / tbs olive oil
- 3 skiltelės česnako / garlic cloves
- 3-4 arb. š. džiovinto raudonėlio / tsp dried oregano
- druskos / salt
- maltų juodųjų pipirų / ground black pepper
- Į nedidelį prikaistuvį supilkite aliejų ir pakaitinkite.
- Įspauskite česnaką ir maišant lengvai pakepinkite.
- Supilkite pomidorus, šiek tiek patraiškykite.
- Suberkite raudonėlį, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
- Užvirkite. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, vis pamaišant, ant minimalios kaitros apie 30-40 min. Turi gerokai nugaruoti skysčio ir padažas sutirštėti.
- Išvirtą padažą galite sublenderiuoti, jei norisi tolygios tekstūros, ir supilkite į indą, kuriame laikysite.
- Atvėsusį padažą laikykite šaldytuve.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!
- Pour olive oil to the saucepan and heat.
- Put crashed garlic into and bake lightly.
- Pour canned pealed tomato into saucepan, crash tomatoes a bit.
- Add dried oregano, salt and black pepper into the saucepan.
- Bring to boil, then minimize heat and cook 30-40 minutes stirring occasionally until the sauce is quite thick.
- If you want smooth texture sauce, you can blend it.
- Pour the cooked sauce into jar, let it cool and store at the fridge.
Enjoy to the moon and back!