Pesto padažu šiais laikais nieko nenustebinsiu. Visi jį gerai žino, daugelis tikrai ragavę ir puikiai žino, kurioje vietoje parduotuvėje jį rasti. Ir jis – tikras gėris virtuvėje, nes puikiai tinka ne tik su makaronais, bet ir su mėsos patiekalais, salotoms. Mūsų šeima labai mėgsta pesto padažą.
Tad ką galima padaryti, kad pesto padažas pranoktų lūkesčius? Teisingai! Pagaminti jį patiems. Ir patikėkite, naminis pesto padažas yra nepalyginamai gardesnis, ilgam paskandinantis namus savo šviežiame žoliškame kvape. Klasikinis pesto padažas gaminamas iš bazilikų, kedro riešutų, parmezano sūrio ir alyvuogių aliejaus. Kadangi kedro riešutų neturėjau, pasirinkau gaminti su migdolais. Parmezano sūrio kaip tyčia irgi neturėjau. Tokiu atveju tiks bet koks kietasis sūris. Tikėjausi, kad pagaminto indelio užteks savaitei. Tiek laiko, koks yra naminio pesto padažo galiojimo laikas. Buvau naivi. Jo neliko jau po 3 dienų!
Beje, pesto padažą galima gaminti ir iš kitokių žalumynų – petražolių, rukolos bei naudote kitokių rūšių riešutus. Svarbiausia nepamiršti riešutų pakepinti 😉
—
Pesto sauce is widely known and I am sure that almost everybody on Earth has tasted it. It is used not only with Italian dishes, but goes well with various salads, meat. My family likes very much pesto sauce and we use it quite often.
What can be done not to forget the pesto sauce taste? Surely to make it at home! Believe me, the homemade pesto sauce has much more flavor, smell than one from the shop. And it takes only several minutes to make it. The classic pesto sauce is made of basil, pine nuts, parmesan cheese and olive oil. I used almond nuts instead pine ones and hard cheese instead of parmesan. I am sure that it should be no stress in the kitchen while cooking, so if you don’t have any ingredient, you replace it. The taste was full of flavors, the smell was following me all day long and … it disappeared in three days.
Also you can try replace basil by rocket, parsley and use other kind of nuts to get unforgettable flavors.
Naminis pesto padažas / Homemade pesto sauce
- 45 g šviežių bazilikų lapelių / fresh basil leaves
- 40 g migdolų riešutų / almond nuts
- 1 skiltelė česnako / garlic clove
- 6-7 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus / extra virgin olive oil
- 45 g kietojo sūrio / hard cheese
- žiupsnelis druskos / pinch of salt
- Riešutus pakepinkite 5 minutes įkaitusioje keptuvėje (be aliejaus).
- Visus ingredientus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite. Taip pat galima sutrinti ir blenderiu.
- Ir pesto padažas pagamintas.
- Šaldytuve galima laikyti iki savaitės.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!
- Heat the small pan and cook the nuts for 5 minutes.
- Put all ingredients to the blender and blend. You don’t need to get totally smooth mixture.
- Pour the pesto sauce into jar and store in the fridge for one week.
Enjoy to the moon and back!