Koks gi ruduo be moliūgų, ar ne?! Jau turbūt nieko nestebina moliūgų sriuba ar moliūginiai keksiukai, bet o tačiau vis dar susiduriame su klausimu, o kur dar panaudoti moliūgą. Aš ir pati kartais mąstau, ką gi daugiau pagaminti nei trintą sriubą. Ir štai, moliūgo blynai gali būti puikus paįvairinimas. Šie blyneliai gan maistingi, todėl tiks ne tik pusryčiams, bet ir lengvai vakarienei. Kadangi jų sudėtyje nėra pieno produktų, tiks netoleruojantiems laktozės.
Moliūgo tyrę galima pasigaminti dviems būdais: iškepti moliūgą orkaitėje (sudėti perpjautą per pusę, jei nedidelis, arba gabalais neluptą ir kepti 30 min. 180 laipsnių kaitroje ir po to išskobti bei viską sutrinti trintuvu) arba nulupti nepadorotą, supjaustyti kubeliais ir viską sutrinti. Šiam receptui naudojau sviestinį moliūgą.
Recepte naudojami malti migdolai. Juos galite keisti kitais riešutais arba miltais. Aš blynus kepiau ant kokosų aliejaus, tačiau galite rinktis tokį, koks jums labiau prie širdies. Patiekiau su grietine ir apelsininiu moliūgų džemu, kurio receptas jau senokai nugulęs mano tinklaraštyje.
Moliūgų blynai (be laktozės)
- 500 g sviestinio moliūgo
- 100 g migdolų miltų
- 60 g miltų
- 20 g rudojo cukraus
- 3 kiaušiniai
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. malto cinamono
- aliejaus kepimui
- Pasiruoškite moliūgų tyrę pagal auksčiau aprašytą būdą.
- Į dubenį sudėkite visus ingridientus ir užmaišykite tešlą.
- Iškepkite blynus ir patiekite su grietine, jogurtu ar apelsiniu moliūgų džemu.