Lėtai troškintos anties kulšelės su cinamonu ir apelsinais

2022 m. lapkričio 2 d.

Rimti patiekalai Be kiaušinio Be laktozės

Šį receptą skiriu Vaidilei. Moteriai, kuri galvoja, kad ji nemoka, negali ir dar visaip kaip gaminti… be receptų. Ir dažnai pamačiusi mano kokį patiekalą arba pasiūlymą pagaminti tą ar aną, visada klausia tikslaus recepto. O to recepto aš dažnai tiesiog neturiu, nes, kaip jau žinote, improvizuoju.

Taip va nutiko ir su lėtai troškintomis anties kulšelėmis, marinuotomis cinamone ir apelsinuose. Gaminu jas dažnai, bet uždokumentuoti kaip nesigauna, taip nesigauna. Na, ir teko Vaidilei pažadėti, kad vieną kartą imsiu ir viską surašysiu. Tad pradedam!

Šiam patiekalui svarbūs kelis dalykai – marinavimas (jei turite laiko, užmarinuokite kulšeles iš vakaro; jei ne, bent pora valandų prieš dedant troškintis) ir troškinimas žemoje temperatūroje 2-3 h. Mėsa taip įgauna visus reikalingus aromatus, krenta nuo kaulo ir yra nuostabiai gardi.

Šis patiekalas nuostabus dar ir tuo, kad nesunkiai jo daugiau pagaminsite didesnei žmonių kompanijai, o vargo bus visai nedaug. Tereikės didesnio karščiui atsparaus indo. Praėjusioms Velykoms tokias kulšeles gaminau 10 asmenų, patiekalas buvo išgirtas, o susėdus prie stalo man nereikėjo stovėti prie puodų, nes orkaitė viską atliko už mane. Manau, kad tai puikus artėjančių žiemos švenčių patiekalas jūsų stalui, juolab, kad ir aromatai – labai kalėdiški. O jei dar iš anksto išvirsite ir patieksite kalėdinio spanguolių pagardo, šventės garantuotai bus pačios įsimintiniausios!

Anties kulšelės su cinamonu ir apelsinais

  • 4 anties kulšelės
  • 2 apelsinai
  • 3 cinamono lazdelės
  • 4 skiltelės česnako
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos
  • 2-3 arb. š. malto cinamono
  • 4-5 stambesnės šakelės šviežio čiobrelio
  • 1 l sultinio

  1. Į dubenį, kuriame marinuosite antieną, sudėkite kulšeles.
  2. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite jį su druska, maltais juodaisiais pipirais bei maltu cinamonu. Šį mišinį berkite ant kulšelių ir įtrinkite jas.
  3. Apelsinus supjaustykite ketvirčiais, sultis išspauskite ant kulšelių, o apelsinų žieveles sudėkite prie kulšelių. Viską dar šiek tiek pavartykite. Tuomet sudėkite cinamono lazdeles ir šviežią čiobrelį.
  4. Indą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą nakčiai.
  5. Kitą dieną įkaitinkite orkaitę iki 150°С. Indas, kuriame troškinsite kulšeles, turi būti su dangčiu.
  6. Tuo tarpu išimkite iš marinato kulšeles, nusausinkite. Marinato neišpilkite!
  7. Įkaitinkite indą, kuriame troškinsite kulšeles, ant virykles (be aliejaus). Kaitra turi būti vidutinė. Dėkite kulšeles oda žemyn ir paskrudinkite iki, riebaliukas išsilydys, o odelė gražiai apskrus. Kulšeles apverskite, supilkite marinatą ir sultinį.
  8. Uždenkite indą ir pašaukite į orkaitę 2-3 h.
  9. Prie kulšelių tiks šilkinė bulvių košė ar pasternokų tyrė.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.