Ar yra tekę gaminti patiekalą iš to, kas yra šaldytuve? O tiksliau – iš maisto likučių. Tikiu, yra. Man taip nutiko kartą su kuskuso likučiais ir tuomet supratau, kokios įdomios ir neįprastos gali būti salotos su juo. Todėl dabar netgi specialiai verdu (jei tai galima vadinti virimu) jo daugiau, kad kitądien būtų galima pagaminti ir salotų.
Šios salotos gali būti puiki alternatyva tiems, kurie nešasi pietus į darbą. Ir nėra ką čia daugiau ypatingo pridurti, nebent – gaminkite ir atraskite naujus skonius savose virtuvėse 😉
Kuskuso salotos su špinatais ir kalakutiena
- 150 g kuskuso
- 350 ml vandens
- mėgstamų žolelių (baziliko, čiobrelio ar pan.) (nebūtina)
- 100 g šviežių špinatų lapų
- 100 g virtos/ keptos ar rūkytos kalakutienos
- 3 vidutiniai pomidorai
- 50 g mocarelos sūrio
- 2 a. š. pesto padažo + 6 valg. š. alyvuogių aliejaus
Kuskuso paruošimas
-
Kuskusui skirtą vandenį užvirkite, suberkite žoleles ir kuskusą.
-
Išjunkite ugnį, uždekite puodą ir leiskite pastovėti 5 min.
-
Po to šakute atsargiai išmaišykite, kad kuskusas taptų birus. Atvėsinkite.
Salotų paruošimas
-
Į salotų dubenį sudėkite nuplautus, nusausintus ir rankomis pasmulkintus špinatų lapus.
-
Supjaustykite kalakutieną, mocarelos sūrį ir pomidorus norimo dydžio gabalėliais ir viską sudėkite į dubenį.
-
Ten pat suberkite atvėsusį kuskusą ir viską kiek permaišykite.
-
Pesto padažą sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir užpilkite šiuo mišiniu salotos. Permaišykite ir tiekite į stalą.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!