Kaip ir daugelis šeimininkių, kiekvienais metais ruošdama Kūčių stalą, susimąstau, ką būtų galima įdomesnio patiekti. Taip, taip, silkutė su grybais, aguonpienis su kūčiukais, spanguolių kisielius – jie tiesiog privalomi! Bet kad jau gyvename XXI a., norisi Kūčių stalą padengti ne tik tradiciniais, bet ir kiek kitokiais patiekalais.
Šiemet prisiminiau mūsų pamėgtas spring rolls tešloje gruzdintas krevetes ir su jomis puikiai derantį saldžiarūgštį azijietišką padažą. Padažiukas kiek “kandžiojasi” dėl jame esančių čili pipiriukų (mūsų šeimoje dėl šio padažo verda kova :), tad netoleruojantiems aštrumo, siūlyčiau pasigaminti švelnesnį, pvz., gvakamolės padažiuką. O ir laiko nesugaišite gamybai visai – viens, du ir užkandis ant stalo. Sakyčiau, paprasčiau net negali būti.
Taigi, kaip nuspręsta, taip padaryta. Patiekalas paįvairino šiųmetinį mūsų Kūčių stalą ir abejingų jam neatsirado. Paminėsiu dar tai, kad galite skanauti tiek šiltą, tiek šaltą – skonių rumbai tai įtakos neturi… ir tiks ne tik Kūčių stalui 😉
Krevečių užkandis su saldžiarūgščiu padažu
Suktinukai
- Spring rolls tešlos
- Krevečių su uodegėlėmis
- Aliejaus kepimui
Saldžiarūgštis padažas
Suktinukai
1. Spring rolls tešlos lakštą padalinkite į 2 trikampius. Vieną trikampį perlenkite pusiau, dėkite ant jo išvalytą krevetę su uodegėle, tešlos kraštus suvilgykite vandeniu ir tampriai susukite krevetę.
2. Susuktas krevetes kepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus. Išėmus iš aliejaus nuvarvinkite ant popierinės servetėlės.
3. Suktinukus galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!