Keksiukai “Du Mėnuliai”

2014 m. kovo 2 d.

Saldu

Paskutiniu metu galvoje sukasi ir vėl daugiau idėjų, nei aš jas spėju įgyvendinti. Šie mini torčiukai viena jų!!! Išpopuliarinus savo karamelinį kavos tortą, manęs neapleido mintis, kad reikėtų jį adaptuoti ir mini torčiukų variantui. Na, ir kadangi vakar, pirmąją pavasario dieną, nieko ypatingo nebuvau numačiusi, kibau į darbus. Rezultatas mano akims ir mano liežuviui – tiesiog puikus. Tad pristatau ir Jums – mini torčiukai “Du Mėnuliai”.

Beje, už pavadinimo idėją dėkoju bendravardei bičiulei Neringai.


Dar šiek paburnosiu dėl lietuviškojo termino “mini torčiukas”, nors jau ne kartą esu tai dariusi. Nu niekaip negaliu aš jų vadinti keksiukais, tikrai niekaip… Kalbantys ir suprantantys angliškai mane supras, nes visgi muffin ir cupcake atspindi skirtingus skanėstus. Tad tik mini torčiukas čia ir pritinka.

O dabar nuo pradžios apie karamelinius mini torčiukus, jų šokoladinį-žemės riešutų įdarą ir karamelinę maskarponės viršūnėlę!

Mano skoniui gavosi idealus derinys: galima labai skaniai suleisti dantis į purų kremą, pasiekti viduje slypintį šokolado ir žemės riešutų derinį, o pabaigai puikus karamelinis biskvitas. Jei nemėgstate riešutų, manau, kad puiku bus ir be jų. Riešutų čia nepageidautų ir mūsų šeimos galva. Nors, jei gerai pagalvoju, ji riešutus mestų lauk iš visų kepinių, tad… tikriausiai čia jau skonio reikalas.


Kaip minėjau, mini torčiukų tešlai adaptavau karamelinio torto tešlą, tik dariau vos skystesnę. Įdarui pasirinkau juodąjį šokoladą ir žemės riešutų pastą, kuriuo įdariau mini torčiukus bei aptepiau jų viršų. O ant viršaus patupdžiau minėto torto kremo viršūnėles.

Keksiukai “Du Mėnuliai”

12 vnt.

Keksiukai
  • 1 kiaušinis
  • 90 cukraus
  • 90 g Rududu
  • 100 g grietinės
  • 110 g miltų
  • 8 g kepimo miltelių
Įdaras
  • 50 g juodojo šokolado
  • 20 ml pieno
  • 30 g žemės riešutų pastos
Karamelinis kremas
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 80 g Rududu
  • 40 g kondensuoto pieno

Keksiukai
  1. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
  2. Tešlą paskirstykite į popierinėmis keksiukų formelėmis išklotą keksiukų formą.
  3. Kepkite 180°C laipsnių orkaitėje apie 18-20 min. Ar iškepė, sužinosite įprastu būdu – įkiškite medinį pagaliuką ir, jei jis liks švarus, vadinasi, jau laikas traukti laukan.
  4. Leiskite visiškai atvėsti.
Šokolado įdaras
  1. Šokoladą, riešutų pastą ir pieną kaitinti karšto vandens vonelėje ir viską gerai išsukti iki vienalytės masės.
  2. Krėskite įdaro į kiekvieną mini torčiuką.
  3. Kol gaminsite kremą, leiskite mini torčiukams pailsėti kelias minutes šaldytuve.
Karamelinis kremas
  1. Išsukite Rududu ir kondensuotą pieną.
  2. Sukrėskite maskarponės sūrį ir išsukite iki vienalytės masės.
  3. Krėskite karamelinį kremą į konditerinį maišelį ir padabinkite mini torčiukus gražiomis karamelinėmis viršūnėlėmis.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.