Grūdų dribsnių košė su karamelizuotais bananais

2018 m. sausio 18 d.

Pusryčiai Be kiaušinio

Nors šventinis šurmulys jau senokai nutilo, į darbus kimbame tik dabar. Turėjom gerą mėnesį atostogų, o po jų ne taip ir lengva vėl stoti į vėžias. Savaime suprantama, į virtuvę grįžau ir aš, bet gaminti vis dar nelabai norisi arba tiksliau, norisi gaminti tai, kas greita ir lengva.

Nesu didelė košių gerbėja. Buvau 2 kartus gyvenime priversta ilgokai “ant jų pasėdėti”, tad, matyt, ir atsivalgiau. Vaikystėje, be abejonės, pati skaniausia buvo manų košė su vyšnių uogiene. O dabar, jei užsimanau, tai dažniausiai verdu penkių grūdų arba avižinių dribsnių košes su “cinkeliu”.  Šį kartą pristatau penkių grūdų (galima virti ir avižinę) dribsnių košę su karamelizuotais bananais. Košę galima virti tiek vandenyje, tiek piene.

Grūdų dribsnių košė su karamelizuotais bananais

2 porcijos
  • 80 g penkių grūdų dribsnių
  • 300 ml vandens ar pieno
  • žiupsnelis druskos
  • 1 bananas
  • 2 arb. š. medaus
  • keletas lazdyno riešutų (nebūtina)

  1. Dribsnius užpilti vandeniu, įberti druskos ir užirti. Primažinti ugnį ir išvirti košę įprastu būdu.
  2. Bananą nulupti, supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais.
  3. Keptuvėje ištirpinti medų, sudėti bananus ir apkepinti iš abiejų pusių iki gražiai paruduos.
  4. Košę sudėti į dubenėlį, išdėlioti karamelizuotus bananus ir pabarstyti smulkintais lazdyno riešutais.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.