Kriaušės ir gorgonzola dolce – vienas mėgstamiausių mano derinių! Todėl ši galeta yra tiesiog nuostabus rudeniui subalansuotas patiekalas, bet tinkamas bet kuriuo metų laiku. Galėčiau ją valgyti ir nesustoti, o jei šalia dar ir balto vyno taurė, tuomet telieka pasisodinti šalia įdomų pašnekovą.
Ši #galeta paruošiama itin greitai, o gardi #ikimenulioiratgal ! Ir tiks tiems, kas alergiški kiaušiniui. O jeigu kažkurio ingrediento pritrūkote, tiesiog improvizuokite – nebūtina sekti receptą paraidžiui.
Galeta su kriaušėmis ir gorgonzola dolce sūriu
- 250 g miltų (naudojau ~160 g pilno grūdo, likę įprasti)
- žiupsnio druskos
- 125 g šalto kubeliais pjaustyto sviesto
- kelių šaukštų šalto vandens
- 2 kriaušės
- 50 g Philadelphia sūrio
- 40-50 g Gorgonzola dolce sūrio
- riešutų (nebūtina!; jei naudosite, tiks kedrų, graikiniai ar pekano riešutai)
- Sviestą ištrinkite su miltais ir druska iki smulkių trupinukų. Pilkite pora šaukštų vandens ir užminkykite tešlą. Vandens gali prireikti ir daugiau, reikia žiūrėti pagal tešlos tirštumą. Turi gautis vientisa. Iškočiokite 3mm storio ant kepimo popieriaus ir dėkite šaltai.
- Philadelphia sūrį sumaišykite su gorgonzola dolce sūriu. Kriaušes supjaustykite plonomis riekelėmis, pasmulkinkite riešutus.
- Ant tešlos tepkite sūrių mišinį, paliekant 2cm kraštą neapteptą. Ant viršaus sudėliokite kriaušes, pabarstykite riešutais ir užlankstykite tešlos kraštą.
- Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
- Ant iškepusios galetos galima dar papildomai pabarstyti pasmulkinto gorgonzola dolce sūrio ir riešutų.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!