Šį patiekalą mano dukra Sofija Marija vadina “na, tie ryžiai su mėsyte”. Jį gaminu karts nuo karto, o kas keliauja į ryžius, priklauso nuo nuotaikos. Šįkart #pievagrybiai, #smidrai ir #krevetės Toks kažkoks tarpinis variantas tarp #risotto ir #paella Svarbiausia, kad ryžiai liktų al dente!
Šis patiekalas vienas tų, gaminamų greitai – tiek, kiek reikia, kad ryžiai suminkštėtų. Na, gal viena kita minutėle trumpiau, nei nurodytas jų gaminimo laikas ant pakuotės. O visa kita jūsų fantazijos vaisius – su mėsa, be mėsos, vienokiom ar kitokiom daržovėmis, su grietinėle, o gal kokoso pienu, kaip šįkart gaminau aš. Ir prieskoniai tokie ir tiek, kokius ir kiek mėgstate jūs 😉
Daugiaryžis su pievagrybiais, krevetėmis ir smidrais
2-4 porcijos
- 240 g risotto ryžių (arba bet kokių kitokių)
- poros šaukštų alyvuogių aliejaus
- poros skiltelių česnako
- ️6 pievagrybių
- 8 didesnių krevečių
- 6 smidrų
- ️1 l karšto vandens
- ️150 g kokosų pieno
- ️druskos
- ️maltos raudonos paprikos
- Viduržemio jūros žolelių
- muskato
- keli lašai citrinos/laimo sulčių
- Į gilią keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite ir įspauskite česnakus. Juos kiek pakepinkite ir suberkite ryžius. Maišant pakepinkite ryžius aliejuje keletą minučių.
- Supilkite karštą vandenį, suberkite prieskonius ir viską kaitinkite ant lėtos ugnies, karts nuo karto pamaišant.
- Supjausytkite prievagrybius, nuskuskite smidrų kotus ir supjaustykite 1-2 cm ilgio, paliekant sveikas viršūnėles. Išvalykite krevetes, jei pirkote nevalytas.
- Kai praeis apie pusė ryžių virimo laiko, supilkite kokosų pieną. Jei verdant ryžius, jie per daug sutirštės, galima vis įpilti šiek tiek vandens. Nepamirškite vis pamaišyti.
- Kai liks 5 min. iki ryžių išvirimo pabaigos, sudėkite pievagrybius, susmulkintus smidrų kotus (išskyrus viršūnėles) ir krevetes. Viską išmaišykite ir leiskite dar pavirsnoti.
- Tuo tarpu smidrų viršūnėles lengvai apkepkite alyvuogių aliejuje, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir šiek tiek pašlakstykite citrinos ar laimo sultimis.
- Dėkite į lėkštę pagamintą daugiaryžį, ant viršaus gražiais padėliokite smidrų viršūnėles. Galima patiekti su tarkuotu kietuoju sūriu.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!