Daugiaryžis su pievagrybiais, krevetėmis ir smidrais

2022 m. birželio 7 d.

Rimti patiekalai Be laktozės Be kiaušinio

Šį patiekalą mano dukra Sofija Marija vadina “na, tie ryžiai su mėsyte”.  Jį gaminu karts nuo karto, o kas keliauja į ryžius, priklauso nuo nuotaikos. Šįkart #pievagrybiai, #smidrai ir #krevetės Toks kažkoks tarpinis variantas tarp #risotto ir #paella Svarbiausia, kad ryžiai liktų al dente!

Šis patiekalas vienas tų, gaminamų greitai – tiek, kiek reikia, kad ryžiai suminkštėtų. Na, gal viena kita minutėle trumpiau, nei nurodytas jų gaminimo laikas ant pakuotės. O visa kita jūsų fantazijos vaisius – su mėsa, be mėsos, vienokiom ar kitokiom daržovėmis, su grietinėle, o gal kokoso pienu, kaip šįkart gaminau aš. Ir prieskoniai tokie ir tiek, kokius ir kiek mėgstate jūs 😉

Daugiaryžis su pievagrybiais, krevetėmis ir smidrais

2-4 porcijos

  • 240 g risotto ryžių (arba bet kokių kitokių)
  • poros šaukštų alyvuogių aliejaus
  • poros skiltelių česnako
  • ️6 pievagrybių
  • 8 didesnių krevečių
  • 6 smidrų
  • ️1 l karšto vandens
  • ️150 g kokosų pieno
  • ️druskos
  • ️maltos raudonos paprikos
  • Viduržemio jūros žolelių
  • muskato
  • keli lašai citrinos/laimo sulčių

  1. Į gilią keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite ir įspauskite česnakus. Juos kiek pakepinkite ir suberkite ryžius. Maišant pakepinkite ryžius aliejuje keletą minučių.
  2. Supilkite karštą vandenį, suberkite prieskonius ir viską kaitinkite ant lėtos ugnies, karts nuo karto pamaišant.
  3. Supjausytkite prievagrybius, nuskuskite smidrų kotus ir supjaustykite 1-2 cm ilgio, paliekant sveikas viršūnėles. Išvalykite krevetes, jei pirkote nevalytas.
  4. Kai praeis apie pusė ryžių virimo laiko, supilkite kokosų pieną. Jei verdant ryžius, jie per daug sutirštės, galima vis įpilti šiek tiek vandens. Nepamirškite vis pamaišyti.
  5. Kai liks 5 min. iki ryžių išvirimo pabaigos, sudėkite pievagrybius, susmulkintus smidrų kotus (išskyrus viršūnėles) ir krevetes. Viską išmaišykite ir leiskite dar pavirsnoti.
  6. Tuo tarpu smidrų viršūnėles lengvai apkepkite alyvuogių aliejuje, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir šiek tiek pašlakstykite citrinos ar laimo sultimis.
  7. Dėkite į lėkštę pagamintą daugiaryžį, ant viršaus gražiais padėliokite smidrų viršūnėles. Galima patiekti su tarkuotu kietuoju sūriu.

 

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.