Rugsėjo pabaiga, o pasirodo, vis dar galima nusipirkti BRAŠKIŲ ir netgi lietuviškų!!! Tad nedvejodama jas čiupau, nors neturėjo nė žalio supratimo, ką gaminsiu… Kadangi minčių namuose gerų irgi nekilo, pagalvojau, ai…lai bus braškių želė, nors gavosi panašiau į putėsius. O kadangi šaldytuve dar ir maskarponės sūrio indelis pasislėpęs pūpso, tai papuošiu maskarponės sūrio kepurėle.
Toks musas man primena vaikystę, kai gimtojo miesto vienoje kavinių buvo galima paskanauti želė su plakta grietinėle. Tiesa, manasis gal kiek labiau sofistikuota, bet tais laikais maskarponės nė su žiburiu nebūtum radęs, o ir tūlas lietuvis apskritai nebuvo girdėjęs, kas ta maskarponė ir su kuo ji valgoma.
Taigi…tęsių naminių vaisinių želė, šįkart išvirtusio į putėsius, tradiciją…. mintyse turiu dar vienos idėją ir tikiuosi greitu laiku ją pristatyti jums.
Braškių putėsiai
Braškių musas
- 500 g braškių
- 5-6 v. š. cukraus pudros (priklausomai nuo braškių saldumo)
- 10 g želatinos
- 60 g vandens
Kremas
- 80 g maskarponės sūrio
- 1,5 v. š. cukraus pudros
- 100 ml riebios grietinėlės
Putėsiai
-
Išbrinkinkite želatiną vandenyje.
-
Braškes nuplaukite, pašalinkite vaiskočius ir sutrinkite su trintuvu.
-
Į gautą masę įberkite cukraus pudrą ir viską išmaišykite.
-
Braškių masę užvirinkite ir pavirkite kelias minutes. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite į ją išbrinkintą želatiną ir maišykite, kol želatina ištirps.
-
Pravėsusią masę supilstykite į taures ir dėkite į šaldytuvą.
Kremas
-
Maskarponės sūrį ir cukraus pudrą išmaišykite.
-
Išplakite grietinėlę iki standumo ir sudėkite į maskarponę.
-
Viską gerai išmaišykite, gautą kremą sukrėskite į konditerinį maišelį ir ant sustingusių putėsių suformuokite kepurėles.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!