Braškinius bananinius keksiukus Joy of baking internetinėje svetainėje nusižiūrėjau dar tuomet, kai už lango siautė žiema. Ilgai svajojau, kaip juos kepsiu ir kaip po to skaniai valgysiu. O šiandien kaip tik ta diena, kai juos kepti pats laikas: braškių yra, švęsti taip pat yra ką – baigiau dar vieną ispanų kalbos lygį. Panašu, kad greitu laiku galėsiu drąsiai sakyti, kad kalbu ne 4 kalbom, o 5!!! Tiesa, dar vienos pagrindai yra, bet jau turbūt nebe tie metai ją „įkąsti“. Turiu omeny, neįveikiamąją prancūzų…
Taigi, braškiniai bananiniai keksiukai pranoko mano visus lūkesčius. O kai šįryt atnešusi vyrui laišką paštininkė paklausė „Ponia, ar pas jus čia taip skaniai kvepia?“ (keksiukai ką tik buvo iškepę), supratau, kad keksiukai bus pavykę, jei aromatas taip toli pasklido. Ir neklydau, ne tik pasakiškas kvapas, bet ir ypatingas burnoje tipstantis skonis liudijo pasisekimą. Bananai su braškėm puikiai dera, o braškėse esanti rūgštelė balansuoja saldumą. Jie tikrai bus vieni mano favoritų, tiksliau jais jau yra!!! Ir bus kepami kiekvieną braškių sezoną.
Tiesa, originalus receptas kiek pakeistas, nes pamaniau, kad cukraus galima dėti ir mažiau.
Patarimas
Nepamirškite persijoti miltų.
Braškiniai bananiniai keksiukai
12 vnt.
- 2 prinokę bananai
- 10 braškių
- 115 g sviesto
- 195 g miltų
- 150 g rudojo cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 ir 1/2 a. š. kepimo miltelių
- 2 a. š. vanilės cukraus
- 1/2 a. š. druskos
- 1 a. š. cinamono
- Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą.
- Bananus sutrinkite šakute.
- Išplakite kiaušinius su vanilės cukrumi, ruduoju cukrumi ir druska. Sudėkite sutrintus bananus, supilkite tirpintą sviestą ir viską išmaišykite.
- Į bananų masę įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite, tik, šiukštu, nepermaišykite tešlos – maišykite tik tol, kol miltų mišinys susijungs su bananų mase.
- Supjaustykite gabaliukais braškes ir suberkite jas į tešlą.
- Išdalinkite tešlą į keksiukų formeles. Kepkite keksiukus 175°C orkaitėje apie 20-25 min.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!