Braškiniai bananiniai keksiukai

2013 m. birželio 19 d.

Saldu

Braškinius bananinius keksiukus Joy of baking internetinėje svetainėje nusižiūrėjau dar tuomet, kai už lango siautė žiema. Ilgai svajojau, kaip juos kepsiu ir kaip po to skaniai valgysiu. O šiandien kaip tik ta diena, kai juos kepti pats laikas: braškių yra, švęsti taip pat yra ką – baigiau dar vieną ispanų kalbos lygį . Panašu, kad greitu laiku galėsiu drąsiai sakyti, kad kalbu ne 4 kalbom, o 5!!! Tiesa, dar vienos pagrindai yra, bet jau turbūt nebe tie metai ją „įkąsti“. Turiu omeny, neįveikiamąją prancūzų… 


Taigi, braškiniai bananiniai keksiukai pranoko mano visus lūkesčius. O kai šįryt atnešusi vyrui laišką paštininkė paklausė „Ponia, ar pas jus čia taip skaniai kvepia?“ (keksiukai ką tik buvo iškepę), supratau, kad keksiukai bus pavykę, jei aromatas taip toli pasklido. Ir neklydau, ne tik pasakiškas kvapas, bet ir ypatingas burnoje tipstantis skonis liudijo pasisekimą. Bananai su braškėm puikiai dera, o braškėse esanti rūgštelė atsveria saldumą. Jie tikrai bus vieni mano favoritų, tiksliau jais jau yra!!! Ir bus kepami kiekvienu braškių sezonu. 

Tiesa, originalus receptas kiek pakeistas, nes pamaniau, kad cukraus galima dėti ir mažiau. 

Patarimas

Nepamirškite persijoti miltų. 

Braškiniai bananiniai keksiukai

12 vnt.

  • 2 prinokę bananai
  • 10 braškių
  • 115 g sviesto
  • 195 g miltų
  • 150 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 ir 1/2 a. š. kepimo miltelių
  • 2 a. š. vanilės cukraus
  • 1/2 a. š. druskos
  • 1 a. š. cinamono 

  1. Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą.
  2. Bananus sutrinkite trintuvu.
  3. Išplakite kiaušinius su vanilės cukrumi. Sudėkite sutrintus bananus ir viską išmaišykite.
  4. Į bananų masę supilkite ištirpintą sviestą ir viską gerai išsukite.
  5. Dubenyje sumaišykite visus sausus pruduktus.
  6. Supjaustykite gabaliukais braškes ir suberkite jas į miltų mišinį. Išmaišykite, kad braškės pasidengtų miltais – kepant nenusės į keksiukų apačią.
  7. Į miltų mišinį supilkite bananų masę. Viską gerai išmaišykite, tik, šiukštu, nepermaišykite tešlos – maišykite tik tol, kol miltų mišinys susijungs su bananų mase.
  8. Išdalinkite masę į keksiukų formomis išklotą keksiukų skardą. Kepkite keksiukus 175°C orkaitėje apie 20-25 min.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.