Paskutiniu metu jaučiuosi visiškai apleidusi savo tinklaraščio skaitytojus, bet, patikėkite, tai ne iš blogos valios. Tiesiog visas laikas, mintys ir jėgos šiuo metu atiduodamos kulinarinės studijos tobulinimui ir plėtojimui. Tačiau pamačiusi savo kolegų įrašus jų tinklaraščiuose, susigėdau ir atsisėdau rašyti.
Ne paslaptis, kad ir aš dalyvavau birželio 20 d. Čiop Čiop kulinarinėje studijoje vykusiame maisto tinklaraštininkų kasmetiniame susitikime. Kaip ir kasmet, į renginį mus sukvietė kasmetiniai rėmėjai Electrolux, šiemet prie jų prisidėjo ir elektroninis maisto tinklaraštininkų žurnalas Debesys.
Šiųmetės šventės tema – modernūs vaikystės valgiai. Nors mano vaikystė, galima sakyti, buvo vien iš bulvių ir pyragų, svarbi vieta virtuvėje teko ir blynams. Todėl šiai šventei parinkau biskvitinius blynelius, kuriuos transformavau į biskvitinių blynelių su braškėmis ir balto šokolado šantiji tortą.
Šventės metu Nida iš Nidos receptai gamino bazilikų lietinius su ožkos sūrio ir špinatų įdaru, Indrė iš Gėrimų ir patiekalų magijos bulvinius švilpikus, Bajalių šeima – šaltą braškių sriubą su marcipanų keksiukais, Giedrė iš tinklaraščio Storas pomidoras vaikystėje pamėgtus kotletukus su cinamonu (buvau totaliai pakerėta jų skonio, kad net prigriebiau kelis rytojaus pietums). Na, o aš gaminau jau minėtą biskvitinių blynelių tortą.
Viskas buvo be galo gardu, laikas praleistas šauniai smagioje kompanijoje. Renginio pabaigoje visi dar ir dovanų gavome – Marks&Spencer krepšelius su arbata, sūrio krekeriais, šokoladu ir be galo gardžiais kukurūzų-apelsinų sausainukais. Tie, kas neatvyko, lai graužias nagus!!!
Biskvitinių blynelių tortas
Biskvitiniams blyneliams
- 4 kiaušiniai
- 40 g cukraus pudros
- 3 g vanilės cukraus
- 50 g cukraus
- 100 g miltų
Įdarui
- apie 500 g braškių
- 200 g balto šokolado
- 350 g riebios grietinėlės
Balto šokolado šantiji
1. Grietinėlę pakaitinkite iki užvirimo ir supilkite ant smulkiai sukapoto šokolado. Maisto trintuvu gerai sutrinkite, kad abi masės susimaišytų, užklokite maistine plėvele ir statykite nakčiai į šaldytuvą.
2. Kitą dieną prieš naudojimą reikia gerai išplakti.
Biskvitiniai blyneliai
1. Ant kepimo popieriaus išpieškite 20 cm skersmens apskritimus.
2. Trynius atskirkite nuo baltymų.
3. Trynius išplakite su vanilės cukrumi ir cukraus pudra.
4. Baltymus išplakite iki standžių putų kartu su cukrumi.
5. Į baltymų masę įsukite trynių masę ir sijotus miltus. Gerai išsukite, bet stenkitės, kad masės apimtis nemažėtų.
6. Tepkite 0.3-0.5 cm tolygiu sluoksniu tešlą ant kepimo popieriuje išpiešto apskritimo (tam labai praverčia mentelė lenktu galu) ir kepkite apie 10 min. 200°C laipsnių orkaitėje. Iškepusiems paplotėliams leisite visiškai atvėsti.
Surinkimas
1.Imkite biskvitinį paplotėlį, rikiuokite ant jo supjaustytas braškes ir padenkite jas šokolado šantiji kremo sluoksniu. Ant jo klokite kitą paplotėlį ir eiliškumą kartokite.
2. Tortui reikia pailsėti bent pusdienį, kad visi ingredientai tarpusavyje “susidraugautų”.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!