Antis apelsinų padaže su žirnelių bulvių koše

2014 m. sausio 2 d.

Rimti patiekalai Be kiaušinio

Bevartydama praėjusių metų žiemos Debesų numerį, jame radau ir šventinį patiekalą Naujų metų išvakarėms. Antieną mėgstu, ypač gardžiai paruoštą anties krūtinėlę. Šioje vietoje man neprilygstami vengrai, patiekiantys anties krūtinėlę su karamelizuotais svogūnais ir bulvių koše. Mmmm… net seilė nutyso.

Taigi, antis ir apelsinai. Kodėl gi ne?! Juolab, kad prisiminimai, ruošiant apelsininę vištą, kuo geriausi. Va, tik pasirodo, kad tos anties krūtinėlės likus dienai iki Naujų metų nusipirkti nėra taip paprasta, tad prigriebėm anties kulšeles. Tiko kuo puikiausiai. O prie anties nutariau tiekti bulvių košę su žirneliais. Na, ir be abejo, gardusis apelsinų padažas, kurį gaminau geras 2-2,5 h ir susidūriau su keliais nesklandumais receptūroje, kurias, kaip visada, paimprovizavau. Siūlau karamelę virtis bebaigiant virti pačiam padažui, kad nenutiktų taip, kaip nutiko man – karamelė tiesiog sustingo į ledo gabalą ir teko ją šildyti karšto vandens vonelėje, nes kitaip ne tik šaukštu, bet netgi ir peiliu neįstengiau jos įveikti. Nežinau, kodėl taip nutiko ir ar turėjo taip nutikti.


Visgi, patiekalą tikrai rekomenduoju, ir manau, kad ir mes dar ne kartą jį gaminsim, nes gavosi tikra karališka antis apelsinų padaže su žirnelių bulvių koše!!! 10 su + balų!!!

Antis apelsinų padaže su žirnelių bulvių koše

  • 3 anties kulšelės
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 4 apelsinai
  • 1 v. š. sojų padažo
  • 1/4 stiklinės cukraus
  • 1/4 stiklinės Modenos balzaminio acto
  • 60 g sviesto
  • 750 ml antienos sultinio
  • 3-4 bulvės
  • 3-4 šaukšteliai konservuotų žaliųjų žirnelių
  • druskos
  • 200 ml pieno
  • 20 g sviesto

  1. Anties kulšeles apiberkite druska ir juodaisiais pipirais ir įtrinkite. Palikite susistovėti.
  2. Užvirkite anties sultinį, supilkite į jį sojos padažą ir virinkite, kol liks 250 ml skysčio.
  3. Nutarkuokite vieno apelsino žievelę be baltosios dalies. Iš likusio apelsino išpjaustykite minkštimą, kurį atidėkite, o iš likučio išspauskite sultis.
  4. Taip pat išspauskite sultis iš likusių 3 apelsinų – reikės apie 250 ml apelsinų sulčių.
  5. Į nugaravusį sultinį supilkite apelsinų sultis, suberkite nutarkuotą žievelę ir vėl virinkite, kol skysčio liks 250 ml.
  6. Cukrų išlydykite keptuvėje, supilkite actą ir išmaišykite iki vienalytės konsistencijos.
  7. Į paruoštą padažą įdėkite 1-2 a.š. karamelės ir jį išmaišykite.
  8. Išpjaustytas apelsinų skilteles nuplikykite karštu vandeniu ir iš karto perliekite šaltu. Jas sudėkite į padažą kartu su sviestu, prieš pat pateikiant į stalą.
  9. Anties kulšelės sudėkite odelėmis į apačią ir kepkite 180°C-190°C laipsnių orkaitėje apie 45 min. – 1 h. Likus 20-25 min. iki kepimo pabaigos, kulšeles apversite ir iki pabaigos vartykite pagal poreikį.
  10. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite.
  11. Pieną su sviestu pakaitinkite, kol sviestas ištirps.
  12. Į bulves sudėkite žirnelius, pilkite pieno mišinio ir viską sutrinkite.
  13. Dėkite į lėkštę bulvių košę, prie košes guldykite kulšelę, apliekite apelsinų padažu.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.